DigitaalDruk

Digitale print techniek, ook wel DTG printing genoemd, direct to garment, is in de basis gelijk aan zeefdruktechniek. De printer kan vergeleken worden met een normale inktjet printer, maar dan voor kleding. Op donker textiel wordt er een eerst een witte basis direct op het textiel geprint, waarna de kleuren worden geprint over deze witte basis. Donker textiel moet worden voorbehandeld met een pre-treatment, waarna het kleding bedrukken kan beginnen. Alle kleding moet na het bedrukken van de kleding worden nageperst met een transferpers. Het kledingstuk is dan gefixeerd en is dan op maximaal 40 graden wasbaar. Dan is de bedrukking helemaal klaar voor de webshop, winkel of klant.

Wat digitale print techniek zo uniek maakt, is de resolutie waarmee de afdrukken op textiel kunnen worden geprint. Het verschil tussen zeefdruk en digitale print techniek is de kwaliteit van de bedrukking. We kunnen digitaal printen op 600 dpi en 1200 dpi. Bij elke opdracht bekijken we welke resolutie het meest geschikt is. Wij kunnen u in onze showroom goed laten zien wat het verschil is in de kwaliteiten.

Met de digitale print techniek is kleding te bedrukken van 100% katoen, maximaal 65% katoen en 35% polyesther, 95% katoen en 5% elastan. Kleding bedrukken van 100% polyesther is mogelijk met speciale pre-treatment. Verder zijn de te bedrukken kledingstukken doorgaans T-shirts, sweaters, overhemden, bloezen en polo’s.

Voordelen van digitale print techniek? Geweldige kwaliteit, snelle levertijd & snel nabestellen.